Zorgboerderij Gervehoeve

Wij, Monique en Willy Hermsen, zijn de zorgboer en -boerin op jeugdzorgboerderij de Gervehoeve. Beiden komen wij uit de zorg, en zijn in 2008 de zorgboerderij gestart naast ons werk. Omdat onze zorgboerderij zo’n succes werd,  besloot Monique, om fulltime op de zorgboerderij te gaan werken, uiteindelijk lag hier onze affiniteit.

De Gervehoeve ligt in Vethuizen, middenin de natuur. Het is een plek waar wij zelf, en onze cliënten zich thuis voelen. Hier leren en genieten we met zijn allen. Met heel veel plezier werken wij hier met de kinderen, en bieden hen dagbesteding en -verzorging, en arbeidsbegeleiding.

Onze cliënten vormen een diverse groep, bestaande uit kinderen met een licht verstandelijke beperking, een autistische stoornis, ADHD, ADD, ODD, PDD-NOS of Asperger. Ze komen soms van het speciaal onderwijs of vanuit Jeugdzorg.

Met zijn allen hebben wij dezelfde doelen voor ogen op de zorgboerderij. Hier bieden wij arbeidsmatige dagbesteding waarbij samenwerking centraal staat. Cliënten worden betrokken bij de werkzaamheden van de boerderij, zonder dat deze arbeid enige economische waarde heeft voor cliënt of bedrijf. Het belangrijkste is dat de persoonlijke ontwikkeling van de cliënt ten alle tijden hoog in het vaandel staat.

De grondhouding op de zorgboerderij is altijd uitnodigend en stimulerend. De cliënten worden aangesproken op hun mogelijkheden en krijgen verantwoordelijkheden waar mogelijk.

Grevehoeve glijbaan07